Over
Davíd van Eerd (1990) studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit. Vanwege een affiniteit met sport kwam hij al vroeg in zijn studie in aanraking met inspanningsfysiologie en onderzoek in de richting van stofwisselingsziekten. Tijdens een stage in Oxford en Nottingham zag hij hoe men in Engeland binnen het specialisme Sports and Excercise medicine mensen van jong tot oud, in beweging probeert te krijgen én te houden.

Terug in Nederland raakte hij door Vereniging Student en Leefstijl (voortgekomen uit Arts en Leefstijl) verder geïnspireerd en overtuigd van de effecten van voedings- en leefstijlinterventies op de preventie én behandeling van chronische leefstijlgerelateerde aandoeningen. 
Werkervaring bij de Cardiologie in meerdere ziekenhuizen en in de Geestelijke Gezondheidszorg, waar hij de vaak ernstige gevolgen van een ongezonde leefstijl van dichtbij zag, deden de relevantie en urgentie om zich voor dit probleem in te zetten verder toenemen.
Begin 2021 volgt de vervolgopleiding tot huisarts met als doel zoveel mogelijk patiënten te kunnen bereiken en helpen vanuit de eerstelijnszorg.


Linkedin

Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde in Amstenrade, Zuid-Limburg: www.lijfarts.net

https://gezond010.nl/preventieakkoord-david-eerd/

https://gezond010.nl/rotterdam-primeur-minor-voeding-en-leefstijl/